SCURT  ISTORIC

Comuna Miroslava, cu satele componente, face parte din categoria aşezărilor amintite în primele documente istorice ale secolelor XIV – XV, din grupa localităţilor ce formează o adevărată fâşie care traversează Poarta Tg. Frumos şi se prelungeşte pe sub „coasta Iaşilor” până spre vechea capitală a Moldovei.

Comuna Miroslava este situată în partea centrală a judeţului Iaşi,  la 30 de kilometri de râul Prut, pe care se află frontiera Uniunii Europene şi graniţa dintre România şi Republica Moldova.

Face parte din comunele de talie mare ale judeţului , are o suprafaţă de 8270 ha și o populaţie de 12.150 locuitori, cuprinzând 13 sate: Balciu, Brătuleni, Ciurbeşti, Corneşti, Dancaş, Găureni, Horpaz, Miroslava, Proselnici, Uricani, Valea Adâncă, Valea Ursului, Voroveşti.

Localitatea Miroslava este sat centru de comună, atestat documentar din anul 1579, situat în partea centrală a judeţului Iaşi, la doar 5 km de municipiul Iași.  Zona care altădată delimita satul de oraş este acum un adevărat cartier de vile elegante şi cochete, în plină dezvoltare.

Comuna este inclusă în Zona Metropolitană Iaşi care cuprinde municipiul Iaşi şi 13 comune învecinate acestuia, în scopul creării de noi oportunităţi de afaceri, al atragerii de investiţii mai consistente şi al coordonării mai bune a proiectelor de mediu şi infrastructură.

Vezi informații aici: Primăria comunei Miroslava

În comună sunt 3 unităţi şcolare cu personalitate juridică: Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava, Şcoala gimnazială „Dimitrie Anghel” Corneşti, Liceul tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava.

 

Şcoala “Colonel C. Langa“ Miroslava are în componenţă următoarele structuri:

  • Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava;
  • Şcoala Gimnazială „Miron Barnovschi” Uricani;
  • Şcoala Primară Voroveşti;
  • Grădiniţa cu program normal şi prelungit Miroslava;
  • Grădiniţa cu program normal Horpaz;
  • Grădiniţa cu program normal Valea Adâncă;