PROGRAM REINSCRIERI GRADINITA
CRITERII SPECIFICE de departajare pentru inscrierea la gradinita, an scolar 2018-2019
Proiect scolarizare pentru anul scoalr 2018-2019

 

ZILELE PORTILOR DESCHISE 2018

Recensământul copiilor în vederea înscrierii  la Grădiniţa Miroslava în anul școlar 2018-2019

Grădiniţa cu program normal şi prelungit din Miroslava anunţă că în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie se face recensământul copiilor în vederea înscrierii la grupa mică în anul școlar 2018 – 2019. Rugăm părinții să colaboreze cu cadrele didactice din grădiniță în vederea întocmirii unei situații cât mai concrete. Acte necesare: certificatul de naştere al copilului şi copii după cărţile de  identitate ale părinţilor (sau  CNP-ul copilului).

Relaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul școlii.

 

GHIDUL UTILIZĂRII ÎN SIGURANȚĂ A INTERNETULUI

Control parental pe mobil 

Telefonul mobil, datorită funcţiilor sale din ce în ce mai complexe, preia o mare parte din atribuţiile computerului, precum accesul la o diversitate de resurse şi material informative. Navigarea pe Internet oferă copiilor posibilitatea de a accesa, pe lângă programele special dedicate acestora, precum jocuri sau materiale educative, o serie de servicii şi informaţii destinate adulţilor – site-uri sau aplicaţii care conţin pornografie, violenţă sau jocuri de noroc.

 

 

Un prim pas pentru a evita expunerea copiilor la acest tip de conţinut este purtarea unei discuţii deschise prin care să se clarifice faptul că uneori informaţiile din astfel de surse sunt nepotrivite şi pot fi chiar supărătoare. Mai mult, ei trebuie încurajaţi să spună unei persoane de încredere de câte ori văd un lucru care îi deranjează, atât pe telefonul lor, cât şi pe al unui prieten.

Informații legate de natura conținutului unei aplicații se pot găsi în termenii şi condiţiile pe care utilizatorul trebuie să le parcurgă înainte de a accesa conţinutul oferit, motiv pentru care se recomanda citirea cu atenție a acestor informații.

O serie de site-uri oferă părinților soluții de control parental. De exemplu:

DICȚIONAR

Cyberbullying este un termen provenit din limba engleză, fiind un cuvânt compus din afixul cyber (care ține de computer și de mediul online) și bullying (de la bully – agresor) care înseamnă acțiunea agresivă (verbal, fizic şi emoţional) desfăşurată între două sau mai multe persoane.

Termenul a fost lansat de Bill Belsey, specialist canadian în educație, definindu-l astfel: “Cyberbullying implică utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale pentru a sprijini un comportament deliberat, repetat şi ostil desfăşurat de către un individ sau grup, care este destinat să aducă prejudicii altor persoane.”

Prin cyberbullying înțelegem diferite forme de abuz psihologic comis prin acte de hărțuire transmise prin tehnologiile de informare și comunicare, cum ar fi Internetul, telefonul mobil sau rețelele de tip wireless ori bluetooth. Acestea sunt acte de violență și se fac în scopul amenințării, intimidării sau insultării victimelor. Ele au un caracter repetitiv putând fi comise atât de către indivizi cât și de grupuri de persoane.

De exemplu:

  • parodierea, ofensarea repetată a unei persoane, folosind cuvinte batjocoritoare, porecle obscene, imagini umilitoare, transmise prin intermediul internetului;
  • ridiculizarea unui copil prin crearea unui profil sau blog în care apar informații false sau jignitoare, fotografii transformate cu caracter ofensator;
  • folosirea abuzivă și ofensatoare a tagului, în special în rețelele sociale etc.(identificarea unei persoane într-o anumită poză sau postare);
  • excluderea cu rea-voință a unei personae dintr-un grup sau o comunitate online;
  • publicarea unor filme sau fotografii private ale unei persoane fără consimțământul ei;
  • furtul de parole pentru a avea acces la corespondența personală și a transmite în numele victimei mesaje compromițătoare;
  • trimiterea intențională a unui mesaj virusat.

 

 

 

ORARE 2017 – 2018

ORAR Miroslava 2017-2018

 


 

ORAR Uricani 2017-2018